Work and play: Facebook’s Singapore HQ

Interior design by Siren Design / Photography by Owen Wilson

Rapid growth in the Asia Pacific region led Facebook to create a Singapore HQ that made connection a priority.



Facebook

Connection is key

Encouraging staff collaboration was pivotal to Facebook’s workplace design.

Unprecedented growth in Asia Pacific saw the company relocate within just 12 months, settling amongst the city’s commercial hub in South Beach Tower. The industrial warehouse-style workplace by Siren Design epitomises Facebook’s mission to make the world more open and connected.

Various work settings empower staff, while the likes of tech equipment vending machines, confetti art installations and writeable walls add playfulness throughout.



Facebook
Facebook
Facebook


Height adjustable Krossi
supports staff wellness

Employee welfare is part of the Facebook DNA, and as such, Schiavello supplied over 500 height adjustable Krossi workstations for use over four floors. The Doshi Levien-designed OTM tables are scattered around, leaving no area out of bounds for work or play, while Marina Meeting and Training tables support collaboration and connectivity.

The workspace marks the third expansion for Facebook in Singapore alone (along with headquarters in Hong Kong and Seoul), in which Schiavello supplied intelligent furniture solutions in support of Facebook and its people. In spite of the past experience, Schiavello still prototyped and tendered for the project, exemplifying a commitment to pushing the boundaries of customised solutions and service

Facebook