• Location

    5 Longreach Ave, Goodwood, Hobart

  • Completed

    May 2016

  • Architect

    Venko Design

  • Area

    2,396sqm

  • Type

    Fitout

  • Delivery Type

    Fixed Lump Sum

  • Duration

    4 months

  • Project Manager

    RPS Project Management

  • Value

    0 - $1M



A quintessentially Qantas office

Schiavello’s Victorian construction division was engaged to complete the fitout of Qantas call centre in Hobart. Together with architect Venko Design, our team brought vibrancy and modern elements to the workplace.

The project began with the demolition of existing floor finishes, the removal of windows, and a complete strip-out of the breakout area. The fitout infuses the Qantas brand identity through colours, textures, and finishes.

Driven by the understanding that people’s productivity stems from their environment, the built space is both comfortable and stimulating.

Centre remained operational 24-hours throughout construction

The project was completed within a live environment; the client required the call centre to remain operational 24-hours throughout the length of the project. All works were scheduled in sections around the client’s requirements and completed with full height solid hoarding panels to mitigate dust and noise.





Unique feature screen

The sleek reception area is flanked on one side by a cosy seating arrangement. Feature joinery screening defines the area; the white hanging aluminum screen with snowflake cut-outs set a cosy backdrop to the waiting area. The halo LED lights above reflect the circular motifs on the screen.

The iconic red recurs throughout the office, accenting the various spaces and providing a unifying factor across the zones. The steady pops of red instill the brand identity while energising the space.


A vibrant and energising breakout space

The large breakout area is the highlight of the fitout. Banquet seating frames the area while hues of blue, green, and bright red dominate the colour palette. Floating hexagonal ceiling tiles and pendant lighting add to the contemporary aesthetic, and the curved bulkhead contrasts the linear elements.





Insert a call to action module block

It should have form fields for name and email address (maybe optional phone number).